Yoga som livsstil (modul 3)

Yoga-som-livsstil


Under denna webbaserade utbildning lyfter vi flera delar av yoga som lära, till exempel Patanjalis åttafaldiga väg, som är en förberedelse för meditationen, Metta bhavana, som innebär att utveckla kärleksfull vänlighet. Genom chakrassystemet och Ayurveda som filosofi kan vi lättare få förståelse för vår uppväxt och våra genetiska förutsättningar. Denna kurs kan du också se som en guide i hur du kan skapa hälsosamma rutiner i livet och i vardagen.

Modul 3 ingår även i Yinyogainstruktör & Meditationsguide.

Alla dessa delar kan ses som separata synsätt, men tillsammans är det en helhet som på många sätt har skapat moderna synen på yoga och hur vi praktiserar den idag. Denna kurs kan stärka dig i din roll som yogalärare, vara en del i att ta till dig yogan som lära och livsstil samt ge dig meditationstekniker att väva in i dina yogapass. 


Det ingår praktiska och teoretiska moment och det är stort fokus på att själv utforska meditation och rutiner för att på så sätt ha bästa förutsättningen att kunna hjälpa dig själv och dina deltagare. 


Förkunskaper


Denna kurs är för dig som på något sätt har hittat yogan och kanske till och med är yogalärare idag, som vill få flera verktyg, tekniker och vägar för att låta yogan få en större plats i ditt liv. Har du redan gått modul 1 och 2 blir blir modul 3 en naturlig fortsättning. 


Diplomering


Efter utbildningen, förutsatt att du har gått igenom materialet och slutfört uppgifterna som hör till kursens alla delar, så kommer du att få ett diplom.

 

Detta ingår i utbildningen

  • Chakrasystemet i livets olika skeden
  • Ayurveda i vardagen
  • Metta bhavana, kärleksfull vänlighet 
  • Patanjalis åttafaldiga väg
  • Yinyoga i livet, rutiner och ritualer 
  • Guidade meditationer 


Praktisk information


Utbildningen finns på en användarvänlig plattform som fungerar på dator, Ipad eller smartphone. Den är till stor del självgående där du går igenom materialet på egen hand och i egen takt. Du har 6 månader på dig att bli klar. Dina inlämningsuppgifter skickar du in via mejl. Materialet du skickar in får du feedback på och uppmuntran om komplettering om det behövs.

 

Ångerrätt


Enligt distanslagen har du rätt att ångra din anmälan utan att ange något skäl inom 14 dagar.


Omfattning


Utbildningen motsvarar 25 timmar. Det är dock individuellt hur mycket tid du behöver lägga på att gå igenom materialet.


Om kursledaren 


Elin Starrin hittade yogan för 15 år sedan och har utforskat alla möjliga yogaformer sedan dess. Under pandemin och med andra oroligheter i världen under de senaste åren upplevde hon en känsla av nedstämdhet. Då blev yogan allt mer betydelsefull och framförallt dess förberedelse för meditationen som är ett fantastiskt verktyg.

Förutom att personligen uppleva och förstå hur yoga, andning och meditation kan förändra, förenkla, lugna och skapa skiften i känslor och synsätt, så har Elin gått ett flertal kurser och utbildningar i Yoga, Ayurveda och Medveten närvaro samt samtalsterapi.

Under denna utbildning delar hon sin erfarenhet och kunskap med en strävan att förenkla denna lära och fläta samman olika synsätt på ett pedagogiskt sätt. Läs mer om henne här.

Investering 

2500 kr (2000 kr exkl. moms) 
 

Anmälan 

Kontakt@moonyogastudio.com