Yinyogainstruktör med inriktning på meditation (modul 1 & 2)


Den här webbaserade yogautbildningen riktar in sig på yinyoga som yogaform, andningen som en naturlig del i att skapa balans i kropp och själ och meditation som ett kompletterande och enskilt verktyg.

Genom praktiska och teoretiska moment samt genomgång av hur du instruerar kommer utbildningen att förbereda dig på att kunna leda yinyogapass och guida dina deltagare genom andningsövningar och meditationer.
Det är stort fokus på att själv utforska andning, yinyogaställningar och meditationer, för att på så sätt ha bästa förutsättning att kunna instruera och hjälpa andra.

Yinyoga

Den här utbildningen är för dig som vill lära dig yinyoga som yogaform och få guidning och inspiration för att kunna komma igång och hålla i egna klasser och workshops. Du kommer att få inspiration och olika perspektiv på yinyogaställningar och flöden. Vi går in på olika aspekter som berör själva yogaläraryrket och i slutet av utbildningen kommer du på egen hand att få förbereda och leda ett yinyogapass för minst två personer.

Meditation

Du kommer att få grunderna i meditation och bli guidad genom olika tekniker. Vi kommer att utforska meditationen som enskilt verktyg och som en naturlig del i yinyogapraktiken. Kursen är till stor del inspirerarad av mindfulness och buddistisk meditation, men du kommer även att ta del av andra meditationstekniker med specifika syften. Du får även planera och hålla i din egen meditation som du

Modul 1 & 2 ingår även i Yinyogainstruktör & Meditationsguide.

Förkunskaper

För att gå utbildningen krävs att du har erfarenhet av egen yinyogapraktik och ett gediget intresse för yoga. Du kan även se denna utbildning som en fördjupning, om du redan gått en grundläggande yogautbildning och nu vill fördjupa dig just i yinyoga som yogaform.

Diplomering

Efter utbildningen, förutsatt att du har gått igenom materialet och slutfört uppgifterna som hör till kursens alla delar, så kommer du få ett diplom.

Praktisk information

Utbildningen finns på en  användarvänlig plattform som fungerar på dator, Ipad eller smartphone. Utbildningen är till stor del självgående där du går igenom materialet på egen hand och i egen takt. Dina inlämningsuppgifter skickar du in via mejl.

Ångerrätt

Enligt distanslagen har du rätt att ångra din anmälan utan att ange något skäl inom 14 dagar.

Omfattning

Utbildningen motsvarar 100 timmar. Det är dock individuellt hur mycket tid du behöver lägga på att gå igenom materialet. 

Datum

Löpande start.

Detta ingår i utbildningen (modul 1 & 2) 

  • Genomgång av 20 yinyogaställningar
  • Yinyoga som yogaform & dess fysiska och mentala fördelar
  • Övergripande om fascia och kroppens meridianer
  • Introduktion till andningsorganen & nervsystemen genom teori och praktik
  • Fördjupning i yinyoga genom texter, filmer, kortare yinyogaflöden cch vägledda yinyogapass utfrån olika teman
  • Introduktion till meditation och vägledda meditationer
  • Övningar i medveten närvaro
  • Utforskande av instruktörsrollen (ansvar, pedagogik, yinyogaflöden och teman, tips på enklare marknadsföring)
  • Inlämningsuppgifter genom teori och reflektion på praktiska övningar. Du får även planera och hålla i ett yinyogapass och en meditation som du sedan redovisar.


Investering 

5975 kr inkl. moms (4780 kr exkl. moms)

Möjlighet till delbetalning finns, 1030 kr i 6 månader. Klicka här för delbetalning. 

Anmälan

Intresseanmälan till kontakt@moonyogastudio.com

Kursledare

Den större delen av detta material är framtaget av Elin Starrin. Läs mer om henne här

Yinyogainstruktör