Yinyogainstruktör & Meditationsguide (100 h)


Den här webbaserade yogautbildningen riktar in sig på yinyoga, andning, meditation och yoga som livsstil.
När du gått denna utbildning kommer du att kunna hålla i egna yinyogapass, guidade meditationer och andningsövningar.

Under utbildningen kommer vi att gå igenom olika yinyogaställningar, andningstekniker och meditationer som du sedan kan använda i rollen som yogainstruktör. Vi går också in på flera aspekter och visdomar från yoga som filosofi och livstil vilket kan stärka dig i din roll som yogalärare, men också vara en del i att skapa hälsosamma rutiner för dig själv.

Under denna yogautbildning lyfter vi flera delar av yoga som lära, till exempel Patanjalis åttafaldiga väg, som är en förberedelse för meditationen, Metta bhavana, som innebär att utveckla kärleksfull vänlighet. Genom chakrassystemet och Ayurveda som filosofi kan vi lättare få förståelse för vår uppväxt, våra genetiska föutsättningar och vara en guide i hur vi kan skapa hälsosamma rutiner i livet och vardagen. Alla dessa delar kan ses som separata synsätt, men tillsammans är det en helhet som på många sätt har skapat moderna synen på yoga och hur vi praktiserar den idag.

Det ingår praktiska och teoretiska moment och det är stort fokus på att själv utforska andning, meditation och yogaställningar för att på så sätt ha bästa förutsättning att kunna instruera och hjälpa andra. Vi går också in på olika aspekter som berör själva yogaläraryrket, såsom ansvar, pedagogik och hur du skapar dina egna yinyogapass utifrån struktur, tema och guidning.

Yinyogalärare


Förkunskaper


För att gå utbildningen är det en fördel om du har erfarenhet av egen yinyogapraktik. 


Diplomering


Efter utbildningen, förutsatt att du har gått igenom materialet och slutfört uppgifterna som hör till kursens alla delar, så kommer du att få ett diplom, där det framgår vilka moduler och moment som ingår i yogautbildningen.
 

Detta ingår i utbildningen


Yinyoga grundutbildning (50 h) modul 

- Genomgång av 20 yinyogaställningar
- Yinyoga som yogaform & dess fysiska och mentala fördelar
- Övergripande om fascia och kroppens meridianer
- Introduktion till andningsorganen & nervsystemen
- Andningstekniker och övningar
- Två guidade yinyogapass och en guidad yoga nidra


Fördjupning Yinyoga & Meditation (25 h) modul 2

- Övningar i medveten närvaro och dess naturliga koppling i yinyogapraktiken
- Introduktion till meditation och egen praktik
- Yinyoga ur en osteopats perpektiv
- Tips på enklare tips för marknadföring
- Utforskande av yinyogaställningar och flöden


Yoga som livsstil (25 h) modul 3

- Chakrasystemet i livets olika skeden
- Ayurveda i vardagen
- Metta bhavana, kärleksfull vänlighet 
- Patanjalis åttafaldiga väg
- Yinyoga i livet, rutiner och ritualer 
- Meditationer 


Praktisk information


Yogautbildningen finns på en användarvänlig plattform som fungerar på dator, Ipad eller smartphone.

Den består av tre moduler, Grundutbildning Yinyoga & Andning modul 1och Fördjupning Yinyoga & Meditation modul 2 och Yoga som livsstil modul 3.

Utbildningen är till stor del självgående där du går igenom materialet på egen hand och i egen takt. Du har 12 månader på dig att bli klar.

Dina inlämningsuppgifter skickar du in via mejl. Materialet du skickar in får du feedback på och uppmuntran om komplettering om det behövs. Du kommer att få förbereda och guida yinyogapass, som du också redovisar som en del av utbildningen.

Du börjar med modul 1, sedan går du vidare till modul 2 och avslutar med modul 3. När du kommit igång kan du givetvis gå mellan de olika modulerna för att repetera och uppdatera dig. 

Ångerrätt


Enligt distanslagen har du rätt att ångra din anmälan utan att ange något skäl inom 14 dagar.


Omfattning


Utbildningen motsvarar 100 timmar. Det är dock individuellt hur mycket tid du behöver lägga på att gå igenom materialet.


Om kursledaren 


Elin Starrin hittade yogan för ungefär 15 år sedan och har utforskat alla möjliga yogaformer sedan dess. Under pandemin och med andra oroligheter i världen under de senaste åren upplevde hon en känsla av nedstämdhet. Då blev yogan allt mer betydelsefull och framförallt dess förberedelse för meditationen som är ett fantastiskt verktyg. Detta har också varit ett led i att slutföra denna utbildning.

Förutom att personligen uppleva och förstå hur yoga, andning och meditation kan förändra, förenkla, lugna och skapa skiften i känslor och synsätt, så har Elin gått ett flertal kurser och utbildningar inom yoga, Ayurveda, kostrådgivning och medveten närvaro samt samtalsterapi.

Under denna utbildning delar hon sin erfarenhet och kunskap med en strävan att förenkla denna lära och fläta samman olika synsätt på ett pedagogiskt sätt. Läs mer om henne här.

Investering 


7750 kr (6200 kr exkl. moms) 

Går du hela utbildning istället för en modul i taget, sparar du således 1200 kr.

Möjlighet till delbetalning finns.

Anmälan 

Kontakt@moonyogastudio.com

Vanliga frågor 

”Jag har verkligen lärt mig mycket under den här utbildningen! Jag har alltid varit intresserad av yoga men först nu har jag fått förståelse och en grund att stå på. Elin har gett engagerade svar och kommentarer på alla uppgifter jag skickat in och hon har bejakat mitt sätt att tänka, samtidigt som jag har fått ta del av hennes reflektioner. Utbildningen har på så sätt känts personlig och genuin. Utbildningen har varit väldigt bra upplagt, bra videos och material att ta del av. Det har varit enkelt att ta del av alla texter och filmer. Ett väldigt pedagogiskt och allsidigt upplägg! En bra grund att stå på för att på egen han fördjupa sig i de delar man själv tycker om.” //Jennie

”Jag är tacksam för Elins tålamod och ödmjukhet samtidigt är hon pedagogisk och professionell. Kursen har varit väldigt spännande med så olika moduler och delar att man är taggad att fortsätta lära sig mer. Det är så mycket jag har lärt mig från kursen, men det jag tar mest med mig från kursen är att alla vi har så mycket mer inom oss än vad vi tror. Vi är magiska, vi är mäktiga och vi är kärlek allihopa. //Kristina Jönsson 

”Väldigt nöjd med kursen!! Fått lära mej så mkt och fördjupat kunskaperna och synen på yoga på så många sätt. Fått väldigt mkt personliga tips o råd, samt att utbildningen är lätt o rolig att följa-rek definitivt!! Så tacksam<3 //Emelie Landén