Yinyogainstruktör & Meditationsguide (150 h)


Uppdaterad 2023-11-18. 


Den här webbaserade yogautbildningen riktar in sig på yinyoga som yogaform, andningen som en naturlig del i att skapa balans i kropp och själ och meditation som ett kompletterande och enskilt verktyg.

Genom praktiska och teoretiska moment samt genomgång av hur du instruerar kommer utbildningen att förbereda dig på att kunna leda yinyogapass och guida dina deltagare genom andningsövningar och meditationer. Det är stort fokus på att själv utforska andning, yinyogaställningar och meditationer, för att på så sätt ha bästa förutsättning att kunna instruera och hjälpa andra.

Yinyoga

Den här utbildningen är för dig som vill lära dig yinyoga som yogaform och få guidning och inspiration för att kunna komma igång och hålla i egna klasser och workshops. Du kommer att få inspiration och olika perspektiv på yinyogaställningar.
Vi går också in på olika aspekter som berör själva yogaläraryrket, såsom ansvar, pedagogik och hur du skapar dina egna yinyogapass utifrån struktur, tema och guidning. Du kommer även få förbereda och hålla ett yinyogapass för minst två personer som du sedan redovisar.

Meditation

Du kommer att få grunderna i meditation och bli guidad genom olika tekniker. Vi kommer att utforska meditationen som enskilt verktyg och som en naturlig del i yinyogapraktiken. Kursen är till stor del inspirerarad av mindfulness och buddistisk meditation, men du kommer även att ta del av andra meditationstekniker med specifika syften. Du får även planera och hålla i din egen meditation som du sedan redovisar under utbildningen.

Livsstil

Under utbildningen lyfter vi flera aspekter av meditation, yoga och livsstil, såsom Patanjalis åttafaldiga väg och buddistiska synsätt. Genom chakrassystemet och Ayurveda kan vi lättare få förståelse för vår uppväxt och våra genetiska förutsättningar.

Yinyogalärare


Förkunskaper


För att gå utbildningen är det en fördel om du har erfarenhet av egen yinyogapraktik. 


Diplomering


Efter utbildningen, förutsatt att du har gått igenom materialet och slutfört uppgifterna som hör till kursens alla delar, så kommer du att få ett diplom, där det framgår vilka moduler och moment som ingår i yogautbildningen.
 

Detta ingår i utbildningen (modul 1, 2 & 3) 


• Genomgång av 20 yinyogaställningar
• Yinyoga som yogaform & dess fysiska och mentala fördelar
• Övergripande om fascia och kroppens meridianer
• Introduktion till andningsorganen & nervsystemen genom teori och praktik
• Fördjupning i yinyoga genom texter, filmer, kortare yinyogaflöden cch vägledda
yinyogapass utfrån olika teman.
• Introduktion till meditation och vägledda meditationer
• Övningar i medveten närvaro
• Chakrasystemet i livets olika skeden
• Ayurveda i vardagen
• Buddistiska synsätt
• Patanjalis åttafaldiga väg
• Utforskande av instruktörsrollen (ansvar, pedagogik, yinyogaflöden och teman, tips
på enklare marknadsföring)
• Inlämningsuppgifter genom teori och reflektion på praktiska övningar. Du får även
planera och hålla i ett yinyogapass och en meditation som du sedan redovisar.


Praktisk information


Yogautbildningen finns på en användarvänlig plattform som fungerar på dator, Ipad eller smartphone.

Den består av tre moduler, Grundutbildning Yinyoga & Andning modul 1och Fördjupning Yinyoga & Meditation modul 2 och Yoga som livsstil modul 3.

Utbildningen är till stor del självgående där du går igenom materialet på egen hand och i egen takt. Du har 12 månader på dig att bli klar.

Dina inlämningsuppgifter skickar du in via mejl. Materialet du skickar in får du feedback på och uppmuntran om komplettering vid behov. 

Du börjar med modul 1, sedan går du vidare till modul 2 och avslutar med modul 3. 

Ångerrätt


Enligt distanslagen har du rätt att ångra din anmälan utan att ange något skäl inom 14 dagar.


Omfattning


Utbildningen motsvarar 150 timmar. Det är dock individuellt hur mycket tid du behöver lägga på att gå igenom materialet.


Om kursledaren 

Elin Starrin hittade yogan för ungefär 15 år sedan och har utforskat många möjliga yogaformer sedan dess. Förutom att personligen uppleva och förstå hur yoga, andning och meditation kan förändra, förenkla, lugna och skapa skiften i känslor och synsätt, så har Elin gått ett flertal kurser och utbildningar inom yoga, mindfulness och meditation. Hon praktiserar buddistisk meditation och är djupt fascinerad av hur praktiken kan göra ett så stort avtryck i det dagliga livet. Elin driver idag en yogastudio där hon själv också håller klasser och workshops. Under denna utbildning delar hon sin erfarenhet och kunskap med en strävan att förenkla olika synsätt på ett pedagogiskt sätt.Läs mer om henne här.

 

Investering 


8750 kr (7000 kr exkl. moms) 

Går du hela utbildning istället för en modul i taget, sparar du således 1450 kr.

Möjlighet till delbetalning finns, 1500 kr i 6 månader. Klicka här för delbetalning. 

Anmälan 

Kontakt@moonyogastudio.com

Vanliga frågor 

”Jag har verkligen lärt mig mycket under den här utbildningen! Jag har alltid varit intresserad av yoga men först nu har jag fått förståelse och en grund att stå på. Elin har gett engagerade svar och kommentarer på alla uppgifter jag skickat in och hon har bejakat mitt sätt att tänka, samtidigt som jag har fått ta del av hennes reflektioner. Utbildningen har på så sätt känts personlig och genuin. Utbildningen har varit väldigt bra upplagt, bra videos och material att ta del av. Det har varit enkelt att ta del av alla texter och filmer. Ett väldigt pedagogiskt och allsidigt upplägg! En bra grund att stå på för att på egen han fördjupa sig i de delar man själv tycker om.” //Jennie

”Jag är tacksam för Elins tålamod och ödmjukhet samtidigt är hon pedagogisk och professionell. Kursen har varit väldigt spännande med så olika moduler och delar att man är taggad att fortsätta lära sig mer. Det är så mycket jag har lärt mig från kursen, men det jag tar mest med mig från kursen är att alla vi har så mycket mer inom oss än vad vi tror. Vi är magiska, vi är mäktiga och vi är kärlek allihopa. //Kristina Jönsson 

”Väldigt nöjd med kursen!! Fått lära mej så mkt och fördjupat kunskaperna och synen på yoga på så många sätt. Fått väldigt mkt personliga tips o råd, samt att utbildningen är lätt o rolig att följa-rek definitivt!! Så tacksam<3 //Emelie Landén