Fördjupningskurs för yogalärare – Assistering/Hands-on i Hatha yoga/Yinyoga

Assistering- yoga


Under den här webbaserade fördjupningskursen får du teoretiska och praktiska genomgångar av hur du som yogalärare kan assistera dina deltagare på ett tryggt och stabilt sätt utifrån intention och syfte. Kursen är ett stöd till dig som vill använda hands-on som verktyg och kommunikationsform i dina klasser, och ger dig en stadig grund att stå på.


Målgrupp

Kursen är för dig som redan har gått en grundläggande yogautbildning och vill få riktlinjer och stöd för att komma igång med assistering. Under kursen använder vi yogaformerna Hatha yoga och Yinyoga som grund och exempel, men du kan ha användning av kursinnehållet och genomgångarna i andra besläktade yogaformer som du instruerar i.

 

Detta ingår i kursen:

- Diskussion assistering/kroppskontakt (fördelar/nackdelar, olika omständigheter)

- Genomgång av principer/riktlinjer inom assistering/kroppskontakt

- Praktisk genomgång av assistering/kroppskontakt i Hatha yoga

- Praktisk genomgång av assistering/kroppskontakt i Yinyoga

- Praktisk genomgång av assistering/kroppskontakt i Savasana

- Genomgång av hur vi kan uppmuntra/guida till egen beröring och självmassage i yogapass

 

Detta ingår inte:

- Det ingår ej några digitala liveträffar eller forum för frågor eller diskussion under kursen. Det är en självgående kurs där du redovisar det du lärt dig genom reflektioner för att erhålla ditt diplom. 
-  Det ingår ej några anatomiska genomgångar, det är enbart fokus på teori och praktik gällande assisteringar och kroppskontakt. 


Diplomering

Förutsatt att du lämnar in svar på de reflektionsfrågor som hör till kursen så kommer du att erhålla ett diplom. Detta är dock inte obligatoriskt. 

 

Efter kursen

Kursen ger dig som yogalärare tydliga riktlinjer och principer inom assistering och många praktiska exempel för att komma igång med kroppskontakt som verktyg, men under och efter kursen krävs att du själv utforskar detta kommunikationssätt och hittar ditt unika förhållningssätt och språk inom ämnet.


Praktisk information

Kursen finns på en användarvänlig plattform som fungerar på dator, Ipad eller smartphone. Kursen är självgående där man går igenom materialet på egen hand och i egen takt. Vid anmälan får du tillgång till kursen direkt. 

Ångerrätt

Enligt distanslagen har du rätt att ångra din anmälan utan att ange något skäl inom 14 dagar.

Omfattning
 

Utbildningen motsvarar 10 timmar. Det är dock individuellt hur mycket tid du behöver lägga på att gå igenom materialet. 

Kursledare


Nicky Rosenberg och Elin Starrin kommer att guida dig genom utbildningen. Nicky är RYT 500 yogalärare och undervisar i hatha, vinyasa och yinyoga. Elin är yogalärare med en tydlig inriktning på yinyoga och meditation. Hon är även utbildad inom massage i Indien. Läs mer om Elin

Kursledare-assistering-hands-on

Investering


1200 kr exkl.moms (1500 kr inkl.moms)

ANMÄLAN