Våra yogaformer

På MOON yogastudio erbjuder vi många olika yogaformer så oavsett om du är nybörjare, senior eller van utövare så finns det något för dig. Önskar du vägledning kring vilken yogaform du ska välja eller om du har andra frågor, tveka inte att ta kontakt i samband med att du är på en klass eller via mail! 

 

YINYOGA

Yinyoga är för dig som känner dig stel i främst höfter och nedre rygg. Den bidrar till att skapa rörlighet i fascia, leder och stärker skelett. Du kan även praktisera yinyoga för att möta och lära känna dig själv. Yogaformen kan bidra till kroppskännedom och självkännedom. Eftersom du stannar stilla och länge i positionerna blir det även en övning i mindfulness vilket är stressreducerande.

  

YOGA BASIC

I den här klassen får du steg för steg prova olika positioner och får hjälp med anpassningar som passar just dig. Vi går igenom positioner från grunden i lugnt tempo och lär oss förstå hur man utför olika yogapositioner. Vi tar även hjälp av klossar, bolster, kuddar, filtar för att hitta in i positionerna. Varje klass avslutas med avslappning.

 

FLOW

En lekfull, flödande yogaklass där du följsamt guidas in i serier av mjuka rörelse slingor i takt med musik. Fokus på känsla och närvaro. Klassen är både mjuk och stark. Syftet är att släppa tanken och vara ett med kroppen, i rytmen och rörelse till härlig musik. Find your flow!

 

ASHTANGA YOGA 

Ashtangayoga är en välplanerad praktik uppbyggd av klassiska yogapositioner där varje position förbereder för nästa. Klassen består av uppvärmning, solhälsningar, därefter följer statiska stående positioner, sittande, liggande och upp och ner positioner kombinerade med vinyasas. Praktiken utvecklar en djupare nivå av koncentration och disciplin, gör kroppen starkare och flexibel. Det är en dynamisk yogaform, hettan som skapas i kroppen sätter igång blodflödet och cirkulationen i hela kroppen, samt renar från toxiner. Dessutom en stor uppmärksamhet ägnas åt andningstekniken vilket ökar lungkapaciteten och lugnar sinnet. Ashtanga kan kallas för meditation i rörelse. Hög intensitet och att ha fokus riktat på rätt saker leder till att man glömmer bort allt annat och kan vara närvarande i nuet.

Ashtanga uppfattas ibland som en tuff yogaform och för den som redan är igång med en yogapraktik, men det går att modifiera sekvenser så att de passar även en nybörjare genom att välja enklare variationer och öva efter egen förmåga.

 

DYNAMISK YOGA 

Dynamisk yoga består av ett flöde av lugna rörelser som både stärker och skapar flexibilitet i våra kroppar. Under passet jobbar vi med vår andning som gör att vi landar i nuet så sinnet får en stunds vila. Klassen riktar sig till alla oavsett erfarenhet.

 

HATHA YOGA

Hatha yoga är en traditionell yogaform med ett dynamiskt flöde. Andningen är synkad med mjuka rörelser kombinerat med mer statiska Hatha-positioner för smidighet och styrka.

 

VINYASA FLOW

En dynamisk yogaklass med andning och rörelser i ett dynamiskt flöde mellan de olika positionerna. Viktigt att lyssna till den egna kroppen och följa det som känns bra just idag. Ibland behöver vi ett mjukare flöde och ibland är vi energifyllda och vill flöda med stor kraft. Det vi gör på mattan, stärker och lyfter oss för alla de rörelser, handlingar och tankar vi dansar med resten av dygnets timmar. Att skapa plats för energi att flöda lättare.
Vinyasa översätts ibland som: ”to place with awareness”/”att placera med medvetenhet”. Klassen genomförs med lika mycket fokus i positionerna, där vi hittar styrka och målmedvetenhet, som i övergångarna mellan positionerna, där vi finner flöde och balans. Vi flödar med andetaget genom hela klassen, här finns plats för högre tempo och mer utmanande positioner, dock alltid med variationer vilket gör att klassen passar både nybörjare och mer vana.

 

YIN & SOUND

 

En yin klass där du under klassen får bada i helande ljud och vibrationer från exempelvis kristallskålar, klangskålar och vindspel. Forskning visar att dessa ljudvågor hjälper oss att återhämta oss snabbare och lindra stress. Ljudvågorna kan få oss att släppa spänningar i kroppen samt väldigt snabbt ta oss till ett djupt meditativt tillstånd och ett inre lugn som stannar kvar långt efter klassens slut.