Co-working-stockholm

Co-working

Co-working är ett koncept som blivit mer och mer vanligt. En av anledningarna till det kan vara att många arbetar med digitala verktyg idag och kommunikation och möten sker online snarare än i verkligheten.

Digital-hälsa

För dig som jobbar med hälsa, till exempel som terapeut, yogalärare eller coach innebär rollen ofta att hjälpa, guida och stötta andra. Även om du arbetar med någonting som känns meningsfullt och där du får möta olika individer dagligen så kan det ändå skapas en känsla av rotlöshet och ensamhet. Du kanske saknar likasinnade som delar samma mål och vision som du? Ja, ett sammanhang helt enkelt. Under covid-pandemin har många också fått förståelsen för hur viktigt just detta sammanhang är för vårt välmående. 

Det är där konceptet co-working kommer in, som kan bli din räddning socialt, men som också kan vara ett led i att låta din verksamhet blomstra.

Co-working betyder, precis som det låter, att arbeta tillsammans. Oftast arbetar du i sällskap med andra, men där alla arbetar med olika saker. Det kan vara i samma bransch, men också i olika branscher. Oavsett vilket så skapar co-working möjlighet att stötta och komplettera varandra i sina mål och utmaningar.

Sociala sammanhang

Nedan kan du ta del av olika alternativ på hur du kan hitta sociala sammanhang som egenföretagare. 

Sociala-sammanhang-för-entreprenörer 

 • Hitta ett Holistiskt hem – Livingroom som ligger vid St. Eriksplan är ett hem för co-working. Läs mer längre ner i inlägget. 
 • Hoffice – betyder Hemma-kontor. Det är ett nätverk för entreprenörer med syfte att skapa arbetsplatser i varandras hem. Upplägget kan se lite olika ut. Kika efter nätverk i din region på Facebook. 

 • Pomodoro-metoden. Detta är egentligen inte direkt kopplat till co-working, men kan vara så mycket roligare att göra i sällskap med någon. Principen går ut på att i 25 min fokusera på en vald uppgift. Sedan ta en paus i 5 minuter. Under fokustiden är det bästa att stänga av störningsmoment såsom sociala medier och aviseringar från mobilen. Under pausen kan man passa på att sträcka på sig och ta några djupa andetag eller bara flamsa. Efter 4 sådana pass tar man en längre paus. 

 • Jobba på café. Även om du sitter ensam så får du ändå stimulans av andra människor och kanske även andra entreprenörer som sitter på café just av samma anledning som du, att få vara i en miljö med liv och rörelse.

 • Jobba på bibliotek. Detta är för dig som vill komma hemifrån, men som trots allt hittar arbetsron när det är tyst runtomkring. På bibliotek finns ofta tillgång till skrivare och scanner. 

 • Walk and talk. Detta koncept har troligtvis blivit vanligare under de senare åren i samband med pandemin. Bestäm tid med en granne eller annan entreprenör som bor i närheten och ta en promenad tillsammans. Under promenaden kan ni bolla idéer med varandra eller prata om vad som helst egentligen bara för att få lite social stimulans under din arbetsdag.

Socialt-sammanhang

  Livingroom - ett hem för
  co-working i Stockholm

  Livingroom är ett holistiskt hem som erbjuder Co-working, events & tjänster för individer och verksamheter som vill utveckla sig själva, sin verksamhet och sitt nätverk. Livingrooms vision är att se till den inre sanningen och holistiskt välmående för varje individ. På Livingroom kan du bli medlem, men också delta på enskilda event.  


  Collaboration vid kaffebordet:

  Under detta event kan du dela fritt från hjärtat eller vad du behöver hjälp med, t.ex med en utmaning, att få referenser eller ta del av specifik kunskap i teamet. Ofta har du 10 minuter till ditt förfogande, men tiden beror på hur många som deltar.

   Co-working

  Medlemskap:

  Som medlem får du gå gratis på flera av eventen som anordnas, tillgång till mötesrum och möjlighet att sitta och jobba samt utbyta tjänster men andra. Det finns olika nivåer på medlemskapet. Det finns också en facebookgrupp för alla medlemmar. På Livingroom kan medlemmarna träffas för att fota, filma, göra poddar och såklart umgås med varandra. 

   

  Har du tips på andra sätt att hitta sociala sammanhang för egenföretagare? Hör av dig.