Ett balanserande yinyogapass för övre rygg och nacke

Ett balanserande yinyogapass för övre rygg och nacke


Yinyogapass 


Ett balanserande Yinyogapass för övre rygg och nacke, varsågod. Det är ett 50 minuters heltäckande yinyogapass där du i lugn och ro hinner landa i kroppen, bli guidad genom andning och olika yinyogaställningar samt en avslutande savasana. Som i all yinyogapraktik kan det vara bra att ha ett bolster till hands, men inget måste.

Yogabolster går att använda till de olika ställningarna, att sitta på, som tyngd för att lättare slappna av i olika positioner och inte minst att vila benen mot under vilan. 

Fördelar med yinyoga

Yinyoga är en gren av yoga som spridits och vuxit sig starkare. Numera är yinyoga en naturlig del på schemat på gym, yogastudios och spa. Det blir mer och mer populärt, troligtvis för att det är enkelt och för att det bryter av livets ofta stressiga vardag med motsatsen, det vill säga lugn och stillhet. 

I Yinyoga stretchas fascian i kroppen. Fascian är bindväven som finns i hela kroppen. Bindväven blir fuktigare, mjukare och starkare av regelbunden yinyogaprakrik, som är en form av medveten och mjuk stretching. Många upplever följande fördelar med Yinyoga: 

  • känner sig smidigare 
  • Känner sig mer närvarande 
  • upplever mindre smärta och spänningar i kroppen
  • känner sig mer avslappnade
  • sover bättre 
  • Kroppskännedom
  • bättre självkänsla 

De olika yinyogaställningar kan vi också koppla till olika organ i kroppen, så vi kan välja yinyogaställningar efter behov men också skapa sekvenser och flöden av yinyogaställningar för att bidra till att balansera de olika meridianerna enligt kinesisk medicin. 


Vill du lära dig mer om yogaformen, hur du kan skapa egna yinyogapass och hur du guidar andra? 

Yinyoga grundutbildning modul 1 

Vill du bli yinyogainstruktör och lära dig mer om andningen som en naturlig del i att skapa balans i kropp och själ? Här har du då en Yinyogautbildning online.